2011. november 4., péntek

Milliomos leszek

A cím nem arra utal, hogy itt jön a milliomossá válás receptje, aki erre számított, fordulhat is vissza, ne vesztegesse az idejét.

Ez a cím csak arra utal, hogy sok helyen lehet hasonló szöveggel találkozni, amikor valaki valamit el akar adni nekünk. Sokszor ingyenes tájékoztatásnak indul, de hamar kiderül, hogy ingyen nem jutunk a nagy titok birtokába, ahhoz bele kell nyúlni a pénztárcába, és meg kell venni az oldalon hirdetett nagyszerű, forradalmi újdonságot tartalmazó, rettentően sikeres terméket.

Papíron, ceruzával is kiszámolhatjuk, hogy az ilyen módon hirdetett ötlet mennyit hozhat a konyhára.
Ha minden ilyen címen hirdetett dolog ennyire jól jövedelmezne, akkor már csak milliomosok lennének, illetve akkor a "titkot" nem árulnák az eredetihez(?) képest mélyen leszállított áron.

Ez valahogy hasonlít ahhoz, amikor mlm cégek szervezőemberei akarnak meggyőzni minket arról, hogy ha beszervezünk 2-3-4 embert, és azok is természetesen 2-3-4 embert, majd azok is, akkor mi már hamarosan havonta százezreket kaszálunk. És ehhez mennyire kevés az, amit ezért tenni kell.
Azt hiszem, az elmúlt 20 évben már mindenki hallott nem is egy ilyen szöveget.
Kiszámolta már, mennyire veheti komolyan ezt a számolást?
Nem kell magas matematika hozzá, csak arra kell gondolni, na jó, de mi van akkor, ha az én 2-3-4 emberem nem hoz újabb 2-3-4 embert, hanem teszem azt csak egyet. Vagy egyet sem. Máris borul a szépen felépített terv.
Erre persze az a válasz, újabb lábakat kell indítani. Igen, de kivel? Ugye, ismerős?

Azt mondjuk nem is említettem, hogy ha rákérdezünk egy "direktor" vagy "igazgató" pozícióban levőre, hány embere van, büszkén vág rá néhány százas számot, vagy még magasabbat. Ha erre azt mondom neki, na, ez szép, akkor a havi jövedelem olyan félmillió? Nem szerény mosolygás szokott lenni a válasz, hanem megdöbbent arc: "Hogy lenne annyi? "

De itt nem az mlm-ről van szó, ez a kis kitérő csak azért volt, hogy bemutassam, nem egy olyan terület van, ahol a milliomossá válás könnyű útját mutatják meg nekünk, azzal a kis gonddal, hogy az illető nem tudja bemutatni ehhez azokat a milliókat, melyeket már ezen a módon maga is megszerzett.

Lehet, milliós üzleteket szerezni, milliós bevételre szert tenni, de az nem a vállalkozás beindítása utáni első két hónapban lesz. (Ez nem azt jelenti, hogy utána azonnal!:-))

Egyet ne feledjünk! Ha van egy jó termékem, és bejön egy tízezer darabos megrendelés holnapra, teljesíteni tudom?

Ha szolgáltatok, és én egyedül vagyok a cég, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy soká leszek milliomos. Ugye egyszerre csak egy helyen tudok jelen lenni, és egy helyen tudok dolgozni.
Az online vállalkozás kicsit más, mert ha a termékem egy olyan dolog, amit letöltenek, vagy ha fizikai termék, és rendelkezésre áll belőle jó sok valahol, akkor ki tudom elégíteni a vásárlók hadának igényeit. Itt már csak az a kérdés, jön-e a vásárlók hada.

Az online munkavégzésnél sem kell attól tartanunk, hogy a jövő hónapban már nem tudjuk, mire költsük azt a rengeteg pénzt, amit megkeresünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése