2014. január 21., kedd

Like gomb a Bloggerben - 2014

Akkor idén először, de összességében már sokadszor, tegyünk blogunkba Like gombot!
Méghozzá olyat, ami nem az egész blogot lájkolja, hanem a posztok alatt helyezkedik el, és egy posztot lájkolunk vele.

Mivel a megtalált leírások egyikével sem sikerült a legújabb variációban úgy elhelyeznem a gombot, hogy látszódjon, és működjön is, egy cselhez folyamodtam.
Azért nem tűnt fel eddig nekem, hogy megváltozott ismét a Like gomb kódja, mert a régiek jól működnek.
Tehát, lehet, hogy változott valami, de a régi gombok esetében a Blogger elintézte azt, hogy jól működjenek. Meg is született a zseniális ötlet!
Mit kínlódjak a kutatómunkával, mikor itt vannak a blogjaim, tökéletes Like gombokkal! Keressük ki a kódot, másoljuk ide, persze próba után, és máris készen vagyok az idei első hogyan helyezzünk el Like gombot a Bloggerben bejegyzéssel! J

A kódot idemásoltam, ezt fogjuk bemásolni a Bloggerbe.
<script>
document.write('<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&layout=standard&show_faces=true&width=350&action=like&font=verdana&colorscheme=light" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" style="border:none; overflow:hidden; width:350px; height:30px"></iframe>');<
/script> 

 A kódot meg kell szépíteni használat előtt. Vagyis az elején a script szó előtti jelnek a szóval egy sorba kell kerülnie, szóköz nélkül. A végén a script szónál ugyanazt kell tennünk, mint az elején.

Amikor rendes helyén volt a jel, nem írta ki a Blogger a bejegyzésben.

Hogyan helyezzük el?

1. A blogunk vezérlőpultjába lépünk.
Sablonok menüpontra kattintva ezt látjuk:


Like gomb elhelyezés első lépése


2. HTML-kód szerkesztése gombra kattintunk

3. Ugrás a modulra gombnál legördítünk, és Blog1-et választjuk. Kikeressük a post-footer-line1 részt.

4. Ide illesztjük be a fentről kimásolt kódot, a fenti sor alá.

5. Ez után a sablon mentése következik.

A módszert kipróbáltam, működik!


Ha tetszett a bejegyzés, akkor rögtön ki lehet próbálni itt lent a Like gombot! :-)


6 megjegyzés:

 1. Szia abban kéne segítség hogy , megcsináltam a blogomat, van bannerem főoldal és oldalelemek, de nem tudom megcsinálni azt hogy ne a főoldalon jelenjen meg amit írok mindig ott jelenik meg. Pl " Érdekességek " oldalnév amit megírok még csak a főoldalra rakja Miért ?? mit csináljak hogy jó legyen .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bejegyzések a blogban mindig a főoldalon jelennek meg. Amit te létrehoztál, az egy oldal. Az oldal statikus elem, vagyis a szerkesztőben beleírsz valamit, és az fog rajta megjelenni. A bejegyzéseket nem tudja oda behúzni. Ha módosítani akarod, akkor azt is a szerkesztőben tudod.
   Ha olyat akarsz, hogy érdekességek, akkor használd a címkéket, és legyenek olyan cikkek, amiknek az érdekességek címkét adod. Tudsz olyan oldalt létrehozni, ami linket tartalmaz csak, akkor a linkben szereplő hely fog megjelenni. Itt tudod megoldani, amit szeretnél, írok erről egy bejegyzést, mert biztos mást is érdekel.

   Törlés
 2. Szia!
  Nekem azt írja ki, hogy a layoutnak ;-re kell végződnie. A te script-edet használom, csak egy sorba raktam a szóközök kiszedésével, ahogy mondtad. Nem tudod, hogy mi lehet a baja?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Like gomb használata egyre nehezebb a Bloggerben. Már nekem sem látszik, legkésőbb akkor tűnik el, amikor átáll az ember a https-re.
   Már előtte sem találtam meg azt a sort, ahova be kellene illeszteni, mert megváltozott a sablon. Sajnos nem találtam irodalmat arról, 2016-ban hogyan lehet még like gombunk https-t használva.

   Törlés
 3. Nem sikerült a sablon előnézetének betöltése: Hiba történt az XML-tartalom elemzésekor. 635. sor, 83. oszlop: The reference to entity "layout" must end with the ';' delimiter.

  Nekem ezt írja ki, ilyenkor mi a teendő?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt egy jelet hiányol a Blogger. Be kell írni. Ennek ellenére úgy érzem, nem fog sikerülni a Like gomb elhelyzése, illetve nem fog megjelenni, ha https-re átálltál. Néha felajánlja a Chrome, hogy az oldalról a nem biztonságos részeket is betölti, akkor látszik a gomb, egyébként nem.

   Törlés