2011. december 12., hétfő

Képmetsző

Windows 7 használói bizonyára találkoztak már ezzel a programmal.
Mire jó?
Képernyőfényképet készíthetünk vele könnyen, gyorsan, egyszerűen.
Régen, a DOS világában a Pint Screen volt erre alkalmas. Aztán később is. A képet grafikus felületen a Paintben tudtuk elmenteni, javítani. Azért kellett javítani, mert a teljes képernyőről készült a fénykép, de általában csak egy részre lett volna szükség.

Most, egy nagyon hasznos, és egyszerű eszközünk van. Rákattintunk az ikonjára, máris látjuk a lehetőségeket. Ha úgy állítjuk be, elhomályosult képernyővel várja kijelölésünket. Tehát ki tudjuk jelölni, mely részről kérjük a képet. Ott azonnal el is tudjuk menteni a képet. Néhány dolgot még tehetünk vele, például írhatunk rá, radírozhatunk, jelölhetünk, és elküldhetjük levélben.
Ez utóbbi dolgokat más programmal is meg tudjuk tenni.
A lényeg a kép maga.

Mikor használható?
Mondjuk akkor, amikor illusztrálni akarok valamit. Mint itt:
Képmetsző munkában
Számomra a legfontosabb akkor, amikor a kis huncut honlaptulajdonos nem akarja engedni, hogy nyomtassuk, mentsük, kijelöljük a honlapja részeit, és ott pont olyan, számomra fontos információ van, amit nem szeretnék elveszteni, de papírra se akarom lemásolni a dolgot.

Akkor is jó, amikor valahonnan egy képet szeretnék megőrizni, amit nem lehet lementeni, illetve lehet, csak a mentett kép bolhaméretű lesz. Például a Meskán levő szemezgetők ilyenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése