2011. március 9., szerda

Hírlevelet akarok!

Mit tegyünk, ha hírleveleket akarunk küldeni a jövőben?

Írjuk össze, miről lesz szó a hírlevelekben. Osszuk el a témákat, legyen miről írni fél év múlva is. Inkább ritkább legyen a kimenő levél, de legyen miről írni.

A leveleket írjuk meg előre. Igen. Ahogy blogbejegyzéseket, twitter üzeneteket is tudunk időzítve/ütemezve küldeni, úgy meg tudjuk írni a hírleveleket is. 10-20 hírlevelet is akár.

Aki még nem írt így, egy csokorban több bejegyzést, üzenetet, az lehet, el sem hiszi, hogy így könnyebb. Könnyebb, mert ha már belelendültünk az írásba, könnyen megy, a témába már beleéltük magunkat, könnyebben jönnek a gondolatok. Néhány óra alatt készen lesz az összes hírlevél.

Persze akkor kezdjük el írni a hírlevélsorozatot, ha van időnk erre, és van ihletünk is. Vannak napok, amikor szinte füstöl a kezem alatt a klaviatúra, csak gépelek, szinte nem is gondolkodok, mert úgy érzem, az agyam diktálja, mit írjak. Ilyenkor írni kell, mert ha abbahagyom, nem biztos, hogy vissza tudok zökkenni. Ezért van sok írás a gépemen, ami nincs még befejezve. Nehéz később ugyanabban a stílusban írni.

A hírlevélsorozatnak van egy fő vonala, amire felfűzzük az írásokat. Közben, ahogy az idő halad, történnek dolgok, amikről szintén szeretnénk tájékoztatni a feliratkozókat. Ilyenkor vagy egy rendkívüli hírlevéllel, vagy a szokásos időben elküldött levéllel adunk tájékoztatást az újdonságokról, időszerű akciókról, vagy bármiről, amiről kell. Ha a szokásos menetrendbe illesztjük az aktualitásokat tartalmazó hírleveleket, akkor a már megírtak csúsznak későbbi időre. Ez jó, mert máris kiderült, ha van 10 hírlevelünk, az lehet, hogy nem is 10 alkalomra lesz elég, hanem 12 vagy több alkalomra.

A hírlevél írásról egyelőre ennyit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése