2011. január 16., vasárnap

Lehet sokat keresni a hirdetések megjelentetésével?

A fenti kérdés sokakat foglalkoztat.
Csak sejteni lehet a választ.

Igen is, meg nem is.
Jó válasz volt, ugye?

Részletezem.

Ha nekem van 1-2-10-20 honlapom, rajta hirdetéssel, amikért kattintás alapon kapok pénzt, a kereset több mindentől függ.

Ilyenek:
  • honlap látogatóinak száma
  • megjelenő hirdetések témához való viszonya
  • olvasók vásárlási hajlandósága
  • olvasók "kitanultsága" (ezen azt a magatartást értem, hogy nem kattintanak semmire, ami hirdetésnek tűnik)

Kevés látogatóval semmi remény. Ha a napi 10 látogató mindegyike rákattint egy hirdetésre, az csak 10 kattintás, amire lehet nem is fizetnek, vagy ha igen, az 1-2 fillér. Ezekből nehezen jön össze a minimális kifizetés összege.

Ha a hirdetések ész nélkül kerültek fel, akkor nem lesz olyan, amire érdemes kattintani. A hirdetéseket nem emberek osztják le a sok millió honlapra. A robotok meg nem gondolkodnak, valamilyen algoritmust teljesítenek. Fura hirdetéseink is lehetnek....

Ha a témánk ismeretterjesztő jellegű, nem is biztos, hogy akarnak bármilyen üzleti jellegű oldalt nézegetni.

Én a magam részéről nem tudok olyanról, aki mondjuk havonta kapja a csekket, a legalább 70 €-ról. Amúgy számoljunk, fillérekből hány kattintással is jön össze 70 €?
A másik kérdés, mennyi 70 €? 280 Ft-tal számolva sincs 20 ezer forint.

Szívesen olvasnám a sikertörténeteket olyanok tollából, akiknek összejön a havi 50-60 ezer forint ilymódon.

Akkor nézzük, kiknek sikerül sokat keresni hirdetésekkel?

A nagy portáloknak biztosan. A hírek, pletykák között hemzsegnek a hirdetések, tehát ezeknek  a cégeknek biztos van rendes bevétele hirdetésmegjelenítésből. Sőt, ez több vonalon is. De egy hírportál más tészta.

A másik ügyes ötlet az, amikor a tartalmat másokkal állíttatják össze, a hirdetést pedig az üzemeltető kezeli. Telenyomja az oldalakat hirdetésekkel, kicsikkel és nagyokkal, az emberek sokszor véletlenül is rájuk kattintanak. Ha több ezer felhasználó van, akkor olvasó is sok van, tehát lesz kattintás is.

Az ingyenes tárhelyek üzemeltetői számára is jó kereset a hirdetés. Aki ingyen teszi ki oldalát, kénytelen a hirdetéseket elviselni.

A lényeg, kicsiben nem fogunk nagy pénzt leakasztani hirdetések megjelentetésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése