2010. október 13., szerda

Táblázatkezelőkről

A táblázatkezelés sem ördöngösség, mégis sokan tartanak tőle. Néhány dolgot meg kell tanulnunk, ezután viszont sokkal gyorsabban és könnyebben tudjuk elvégezni táblázatkezelési feladatainkat.

Mire is való egy táblázatkezelő?
Arra, hogy számolási feladatainkat megkönnyítse. Például kell egy statisztika arról, mennyi vevő járt nálunk az utóbbi 1 évben, és mennyi volt a forgalom havonta, vagy hogy átlagosan mennyi pénzt hagyott nálunk egy vevő.
Vagy ki kell számolni azt, mennyi tapétára, és tapétaragasztóra lesz szükségünk, valamint, hogy a fellelhető árak alapján mennyibe is kerülnek ezek az anyagok.
Esetleg az osztálypénztárba befizetett összegeket szeretnénk követni, vagy akár hobbiból követjük a hőmérséklet változását, és arról kéne egy szép grafikon.

Ezekre mind alkalmas egy táblázatkezelő.
Tehát, ha számításokat tartalmazó táblázatunk van, grafikusan szeretnénk adatokat ábrázolni, nagy mennyiségű adatot szépen akarunk megformázni, vagy kisebb adatbázis jellegű feladatokkal foglalkozunk, jó szívvel ajánlom a táblázatkezelőt.

A táblázatkezelőben az a jó, hogy beírjuk az alapadatokat, és a beépített függvények, vagy saját képleteink segítségével elvégezzük a számításokat. Ha valamilyen alapadatban változás következik be, és azt kijavítjuk a táblázatban, az összes számolást újra elvégzi a program.

Ezen felül táblázataink szépek is lesznek, kinyomtathatjuk, továbbküldhetjük, vagy csak egyszerűen elmenthetjük azokat.

Érdemes megtanulni a táblázatkezelő használatát, sokat segít a munkában.
Táblázatkezelő is sokféle van, vannak ingyenesek is, és vannak olyanok, amiket meg kell vásárolni. A használatuk minden esetben nagyon hasonló.

Érdemes vállalkozóként is megbarátkozni a táblázatkezeléssel, mert nagy segítséget ad a mindennapi munkához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése