2011. szeptember 23., péntek

Linképítés és egyebek

Manapság az egyik legfontosabb dolga a honlap tulajdonosának, hogy megfelelő számú hivatkozást szerezzen oldalára. Ez azért jó, mert ha sok helyen hivatkoznak az oldalára, akkor a Google úgy értékeli, ez a honlap egy jó, hasznos tartalommal rendelkező honlap, amit érdemes a kereséseknél a találati lista elejére sorolni.

És akkor mi van?
Ez azt jelenti, hogy a honlap látogatottsága emelkedik, hiszen az emberek, amikor keresnek valamit, nem a 2300. találatra kattintanak, hanem majdnem bizonyosan az első 50 találat valamelyikére. Egyesek szerint az első 10 számít, én ebben nem hiszek. Azért nem, mert nagyon sok esetben kereséskor az első oldalon még ma is azok a találatok jönnek elő nagy számban, amik igazából nulla információtartalommal bírnak. Cégjegyzékek, adatbázisok, és olyan oldalak, ahol a "keresett információ nem található" szöveg fogad, de természetesen az egész oldal tele van hirdetéssel. Ilyenkor hajlandó vagyok több oldalon átrágni magam, mire elérek az olyan találatokig, ahol már konkrét cégnevek is vannak, nem csak a különböző gyűjtőhelyek fantázianevei.

Tehát a linkek mindenható ereje mozgatja sokak tevékenységét.

Most jön az, amiért eme kellemesen hosszú bevezetővel terheltem az olvasókat.

Szívesen írok újdonságokról, akár jó kezdeményezésekről is.
Amit nem szeretek, az az, amikor valaki csak azért ír egy hozzászólást, megjegyzést, vagy nevezzem bárhogyan, hogy kapjon tőlem is egy linket.
Igen, irigy vagyok, és gonosz.

De félre a tréfával, ha egy honlap tulajdonosa, vagy egy blogger úgy gondolja, hogy jó lenne neki innen is egy link, az legyen szíves, és írjon nekem, beszéljük meg a dolgot. Cserébe én is kérem a linket, vagy a blogom megemlítését.
Saját szolgáltatás, vagy termék direkt reklámozását ellenszolgáltatásért vállalom. (Magyarul, ha azt akarja, hogy reklámozzam a honlapját, termékét vagy szolgáltatását, akkor elárulom, van kiadó helyem, és számlatömböm is.)

Az olyan típusú hozzászólásokat, hogy ehhez a témához itt van egy remek honlap, pont ezzel foglalkozik, stb. ezután is moderálom. Főleg akkor, ha az illető honlapon látom, hogy a tartalma díjfizetés ellenében nézhető meg.

Tehát bloggerek, nyitva  a kapu, itt oldalt megjelentethetjük a bloglistában egymás blogját!

Hirdetők számára pedig javaslom a kapcsolatfelvételt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése