2011. július 31., vasárnap

Gondolatok a Like gombokról a blogon

A Like gomb több módon jelenhet meg egy oldalon. Beállítható úgy, hogy számolja is, hányan lájkoltak, sőt, megmutathatja a lájkolók fényképét is. Akkor mutatja meg, ha be van jelentkezve Facebookra az, aki olvassa azt a bizonyos oldalt.Biztosan feltűnt már, hogy gyakran ismerőseinket látjuk a lájkolók között. Ez nem véletlen.
Ha még senki sem nyomta meg egy helyen a Like gombot, akkor felszólít minket, legyünk az elsők ismerőseink közül, aki megteszi.

Remélem, sikerült elmagyaráznom a működést.

Tehát a blogunk és a Like gomb kapcsolata.

Az előző bejegyzésben leírtam, hogyan kell a Like gombot Bloggerben a blogban elhelyezni.
http://online-vilag.blogspot.com/2011/07/like-gomb-bloggerben.html

Most elárulom, miért gondoltam úgy, hogy ne látszódjanak a lájkolók fényképei a blogban.

Az ember írja a blogját, szereti, és szeretné, ha többen látogatnák. Ugye, nem mindenki olyan szerencsés, hogy az írásait feszült figyelemmel kövessék olvasói, és az új bejegyzéseit azonnal elolvassák, kommentálják. Ezért szeretnénk a blogunknak egy kis hírverést, amit a lájkolással tudunk megoldani.

Szerintem furán néz ki, amikor egy oldalt, egy cikket, postot, vagy bármi mást csak az lájkol, aki készítette. Ha rajta kívül még többen is megtették, akkor nem annyira feltűnő, de egy kisebb forgalmú blogban lehet, hogy napokig csak az írója fényképe díszelegne ott, mint akinek nagyon tetszik ez az írás.
Megoldás lehetne erre, hogy nem lájkoljuk a saját bejegyzéseinket, de a cél éppen az, hogy népszerűsítsük a blogot.
Amikor megnyomjuk a Like gombot, ez látható is az üzenőfalunkon, sőt nem csak a sajátunkon, hanem az ismerősökén is.
Tehát lájkolunk, mert több látogatót szeretnénk, de nem tesszük ki a képet.

Tudom, lesz olyan, aki azt mondja, de csúnya dolog a saját dolgainkat lájkolni és ráadásul eltitkolni mások elől. Nem érzem a rendszerek becsapásának, hiszen a saját bejegyzésem nekem valóban tetszik. (Ha nem tetszene, nem lehetne elolvasni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése