2010. december 6., hétfő

Gondolatok a honlapkészítésről

Az ember olvassa a sok honlapkészítő cég anyagát, és egyet biztosan megtud. Nagyok a különbségek. Mindenben. Szolgáltatás, árak, de a nézetek között is. Milyen a jó honlap?

Az egyik helyen ajánlják a sablont, mert az  jó és gyors, nem kell vele vacakolni, előre látja az ügyfél, mit fog kapni a végén, stb.
A másik vélemény szerint minden sablonból készült honlap egyforma, és azoknak bizony semmi esélyük, mert milyen gáz, ha van már olyan honlap kinézetre, mint az enyém.

Ezzel kapcsolatban villant be nekem egy gondolat. Jó-jó, el kell adni a honlapkészítési szolgáltatást jó pénzért, amiben azt ígérjük, tyű de egyedüli leszel komám, de. Mennyi az esélye annak, hogy én két ugyanabból a sablonból való honlapot fogok egymás után böngészni, ugyanabban a témában?

Azért a sablonból dolgozó/dolgoztató se annyira hülye, hogy direkt olyat kérjen, amilyen a versenytársé. (Tekintsünk el attól, akinek direkt a megtévesztés a célja, és igen, igyekszik lemásolni egy oldalt.)
Jelzem, mi van, ha az nem is sablonból van. Úgy érzem kevés esélye van annak, hogy ugyanazt válassza valaki a felkínált lehetőségekből, mint a versenytársáé.

Annak meg szerintem semmi esélye nincs, hogy mondjuk hónapokkal, hetekkel később felismerjek egy sablont egy másik honlapon. Leellenőrizni meg tuti nem fogom, mert ki emlékszik minden oldalra, amit megnyit?

Véleményem szerint azért nem ördögtől való a sablonból készülő honlap. Lehetőséget teremt arra, hogy akár a honlap tulajdonosa, akár webfejlesztő megtakarítson egy hosszadalmas munkát, azt, amíg kitalálják, milyen elrendezés, milyen színek legyenek. A sablonok között lehet válogatni, majd pedig alaposan átalakítani tetszésünk szerint. Képek, betűk mérete, színe, háttérszín. Ha ezeket átalakítjuk, már szinte rá se lehet ismerni az eredetire.

Aki meg teljesen egyedit akar, majd megtervezi/megtervezteti magának.
A sablonok lehetőséget adnak arra, hogy kisebb költséggel tudjunk egy-egy honlapot elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése