2016. augusztus 19., péntek

Link a posztra, nem az oldalra - Pinterest linkelés

A Pinterestet sokan használják, a világon mindenféle témában találunk rajta képeket, videókat.

Pinterest a vállalkozásokért

Nem igaz az, hogy csak a nők számára ötleteket adó kézműves dolgokat mutató képekkel van tele. Aki azt keres, persze olyanokat fog találni, de nagyon sok vállalkozás igyekszik kihasználni a Pinterest lehetőségeit.

Ezért nem csak a hobbis blogok íróit érdekelheti és érdekli az, mások hogyan csinálják, hogy arra a cikkre/posztra mutat a kép linkje, ahol az adott kép megtalálható.

Jelzem, szerintem pont ez a normális, engem az zavar, ha megtalálok egy képet, és szeretném elolvasni a hozzá tartozó cikket, és a link az adott blog főoldalára visz el, ahonnan a legtöbb esetben reménytelen eljutni a cikkhez.

Olvastam én már mindenféle tanácsot, hogy használj a honlapodon ilyen plugint, meg olyan plugint, de ennél sokkal egyszerűbb a helyzet.

Először is, ha van blogod, amiről szeretnél majd képeket a faliújságodra kitenni, akkor Chrome böngészőbe vedd fel a "Pinterest Save Button"-t. Jó, ez is egy bővítmény, de a Chrome tartozéka, és semmi köze a tárhelyedhez, a honlapodhoz, blogodhoz. Ha ezt használod, nem csak a saját blogodból tudsz pinnelni, hanem minden weboldalról.

Egyszerűen menj egérrel a kép fölé, akkor megjelenik a "Mentés" feliratú piros Pinterest gomb.

A mentés gomb



Erre kattints rá, és máris választhatod a táblát, ahová menteni szeretnéd a képet.

Hogyan éred el, hogy annak a posztnak a linkjét "vigye magával" a kép a Pinterestre, ahonnan mentetted?
Egyszerűbb, mint gondolnád. Először ellenőrizd, hogy a böngésző címsorában mit látsz. Ha a főoldalt, vagyis azt www pont akármi pont akármi, akkor a főoldali linket jeleníti meg a Pinterest.

Ezért, először kattints a posztod címére, ekkor csak az adott poszt lesz a képernyőn, és a címsorban annak a linkjét látod, ami mindenképpen egy hosszabb link, mint amikor a főoldalt írod be.

Most mentsd el a képet! Ekkor már azzal a linkkel menti el, amit a címsorban látsz.

Ha neked nem a Mentés feliratú piros gomb jelenik meg, akkor nincs frissítve a "gomb". Néhány héttel ezelőtt a Pinterest a jobb kiszolgálás miatt vezette be a Mentés feliratú gombot, a bővítményeket akkor frissíteni kellett.

Ha szükséged van a Mentés gombra, itt találod a róla szóló információt: https://business.pinterest.com/hu/save-button-for-websites

Itt tudsz mindenféle eszközre és böngészőre mentés gombot szerezni:
https://help.pinterest.com/hu/article/save-pins-with-the-pinterest-browser-button

Ha a pinek megosztásáról szeretnél többet tudni:
https://help.pinterest.com/hu/article/share-pins-and-boards-to-social-networks