2012. január 15., vasárnap

Like gomb, like box és egyebek

Aki számítógépek közelében van, és főleg, ha még internetezik is, az tudja, mit is jelent az a bizonyos LLL, vagyis a Life Long Learning.
Hát igen. Hetenként tapasztalunk valamilyen újdonságot, újítást. Csak egy pár napot hagyunk ki kedvenc helyünkön, és máris csodálkozhatunk, no meg keresgélhetünk.

Így van ez a Bloggerben, a Facebookon, és a Twitter esetében is. Ezeken a helyeken nem harangozzák be már hónapokkal előre, hogy majd változunk. Minek, hiszen folyamatosan változnak.
Ezek a változások néha bosszantóak, mert végre megtanulunk valamit használni, már egész jól megy, és tessék, egyik napról a másikra más kinézet, máshová került gombok, új funkciók fogadnak minket.

Többször írtam már a különböző gombok elhelyezésének lehetőségeiről, és másokról is, amik akkor és ott igazak voltak.

Sokat gondolkoztam, mit tegyek? Időről időre térjek vissza ezekhez a bejegyzésekhez, és próbáljam ki az ott leírtak működnek-e még? Vagy inkább egy-egy új bejegyzésben írjam meg, hogy aktuálisan éppen hogyan lehet megoldani egy feladatot.
Ez utóbbi mellett döntöttem.

El is mondom, miért.
Ha én keresnék egy megoldási lehetőséget, mert azt tapasztalom, hogy valamit nem tudok megoldani mondjuk a Bloggerben, amit eddig gond nélkül tudtam, akkor nem keresgélnék több éves blogbejegyzések között, mert az a bizonyos funkció akkor még nem is létezett.

Ahogyan szakdolgozat írásakor is azt mondják, az a szakirodalom, ami 5 évnél régebbi, már nem szakirodalom. Jó, ez kicsit túlzás, mert vannak dolgok, amik nem változnak, de a tudomány is halad, és egy dolgozatban az újdonságokat kell figyelni, valami újat kell mutatni.
Az interneten még sokkal gyorsabban avulnak el dolgok. Azt hiszem, erről mindannyian órákig tudnánk beszélni.

Ezen megfontolás miatt nem nyúlok a régi bejegyzésekhez, hanem időnként megnézem, változtak-e azok a megoldások, melyekről már régebben írtam, és ha igen, egy új bejegyzésben írok róla.