2011. április 18., hétfő

Partnerprogram keresés

Gondoltam, szétnézek partnerprogram ügyben, hiszen ezzel a módszerrel ajánlják sokan az internetes pénzkeresés elkezdését.

Biztosan vannak nálam ügyesebbek, az is lehet, én választottam rosszul a rendelkezésre álló oldalak közül, de úgy érzem, elég sok hibával találkoztam.

Az egyik ajánlott, utazásos oldalon, ahol tudom, hogy néhány hónapja még működött a partnerprogram, ma nem működik a link, diszkréten a főoldalra juttat el, egy szó magyarázat nélkül. Nem csak magyar nyelven, az angol oldalon is. Horvátul nem tudok, azt nem is néztem.

Néztem egy pólós oldalt is, ahol majdnem hogy az újraoltási bizonyítványomról is adatot kell szolgáltatni. A látogatottságomat több adattal kell igazolnom, és majd eldöntik, milyen banner illik nekem.

Egy nagy nemzetközi cég webshopjához is lehet partnerként csatlakozni. Itt aztán részletes adatokat kérnek a vállalkozásról, mindenféle címe, száma, a honlap leírása stb. A tájékoztató szerint rendszeresen ellenőrzik a honlapokat, és bármikor bármit megváltoztathatnak, eltörölhetnek, és még csak szólniuk se kell.

Egy könyves oldal, amit ajánlottak, mint egy nagyon jól fizető hely, regisztráltatni akar kapásból, előtte semmit nem lehet elolvasni a partnerprogramról. Azt se, mennyi a jutalék.

Egy szoftveres oldal nagyon szimpatikusan leírta milyen sok a jutalék, a vásárlók megszerzéséért én mit tegyek, stb. Aztán egyszer csak előtűnt a szoftvert használók száma. Itt elgondolkodtam. Kiemelt partnerré maximum 15 ember válhatott eddig összesen. Persze, itt is én hirdessek, írjak, járjak.

Gondoltam, nézzünk egy szimpatikus, egészséges élelmiszert. A jutalék a termék maga. Egy bizonyos számú, oldalamról odajutó vásárló után ki is szállítják. Sajnos ezt a terméket én nem kedvelem, tehát ez csak gondot okozna, ha véletlenül beindulna a bolt.

Egy másik ruházatos partnerprogram X termék után ad nekem egyet a termékéből. Kösz, nem az én stílusom a forgalmazott termék.

Több olyan lehetőséget olvastam, melynek ma már nem működik az ajánlott oldala, vagy egyszerűen errort kaptam oldal helyett.

A kifizetési határokat minden oldalon diszkrét homály övezte, legalábbis akkor, amikor még nem regisztráltam. Így azért elgondolkodtató.

Mit várnak el tőlem? Tegyem ki a hirdetést, írjak cikket, reklámozzam a céget, a lehetőséget, vagy amit elvárnak, ajánlják, hogy adjak fel hirdetést annak érdekében, hogy több ember jöjjön hozzám, akik potenciális vevők lesznek. Rendben, de megéri?

Nehéz ezt kiszámolni.
Azt tudom, mekkora az oldalam látogatottsága. Azt nem tudom, hogy az olvasók rákattintanának-e ezekre a hirdetésekre. Ha 10-szer annyi látogató lenne, nem tudom, annak hány %-a kattintana, és abból lenne-e vásárló. Tudom, azt lehet erre mondani, nem vagyok profi, mert egy profi ezekre tud válaszolni.

De nekem kell áldoznom, és nem tudom, valaha kapok-e egyetlen fillért is. Lehet, hogy mennek, vásárolnak, de a jutalék olyan alacsony, hogy 100 vásárlóval érem el a kifizetés minimumát, ami mondjuk negyedévente lehetséges, egy hónap átfutási idővel.

Én meg kiszámolgatom, hogy elvileg belátható időn belül lesz-e 100 vásárló általam. Gondolom, mindenki sejti a választ.
Az is kockázat, hogy ha mondjuk egy év alatt érem el a kifizetési határt, akkor él-e még a program, vagy esetleg emeltek a limiten, vagy csökkentettek a jutalékon.

Szívesen várom a sikeresen működő partnerprogramokról a beszámolókat.

2011. április 8., péntek

Önéletrajz írása

Önéletrajz írás, motivációs levél írás témában az alábbi oldalon kérhetsz segítséget.

Önéletrajz írása